Info

Påloggingsfunksjonen til nettsiden er fjernet, grunnet ombygging til å vere en ren infoside om organisasjonen.

Dokumenter

Støttespillere

  

RapidSSL SEAL 90x50

Raskere responstid med singel paramedic-bil

Nesodden DSC_0432

Singel first responder-biler er omstridte. På Nesodden har paramedic Martin Johansen god erfaring med paramedic-bilen der.

I øsregn tar paramedic Martin Johansen imot tillitsvalgte fra Ampy og Delta. Ampy-leder Ola Yttre og konserntillitsvalgt for Delta i Helse Sørøst, Mette Vilhelmshaugen, besøker Nesodden i Akershus for å høre hva slags erfaringer de ansatte har med «singel first responder»-bilen eller paramedic-bilen der.

«Singel First Responder» er en bil som er utstyrt som en ambulanse, bortsett fra at den ikke har båre fordi den ikke transporterer pasienter. I motsetning til vanlige ambulanser som alltid bemannet med minst to, er «Singel First Responder» operativ med kun en ansatt. Mange ambulansearbeidere er kritiske til ordningen fordi de frykter at biltypen vil erstatte vanlige ambulanser og at det vil føre til et dårligere ambulansetilbud.

- For at dette skal være en god løsning, er det viktig at det kommer i tillegg til vanlig ambulanse, ikke i stedet for, understreker både Ola Yttre, Mette Vilhelmshaugen og Martin Johansen. Les mer på Ambulanse.no